Historie

Het verhaal van ijssalon Italia begon toen  grootvader Francesco Ferrari Italië achter zich liet en samen met zijn dochter Leda Ferrari en haar familie begin jaren ‘30 naar Nederland vertrok om het ambacht van de Italiaanse streek Lucca-Pistoia, het maken van gipsen beelden, uit te oefenen.

Francesco verkocht al reizende door heel Nederland zijn zelfgemaakte gipsen beelden en kwam zo steeds meer in contact met de hechte Italiaanse gemeenschap van Nederland. De band tussen deze mensen was heel hecht, men kende elkaar goed en het was dan ook vanzelfsprekend dat men elkaar hielp als het nodig was. Zo kwam het dat Francesco Ferrari in aanraking kwam met het ambacht van de Italiaanse ijsbereiding.

In 1937 was het dat mijn familie voor het eerst begon met het zelf bereiden en verkopen van Italiaans ijs. Zij hadden zich inmiddels in Eindhoven gevestigd en vanuit daar zijn de eerste ijsjes, die inmiddels volgens een familie recept werden bereid,verkocht.

Leda begon met dit eigen familie recept in 1980 haar eerste ijssalon in de winkelstraat op Stratum in Eindhoven genaamd Leda Ferrari IJssalon Italia. Zij heeft ons het familierecept geleerd. Wij kregen in mijn moeders ijssalon de gelegenheid om de kneepjes van het vak te leren.

mijn zus is samen met haar man in 1989 in Nuenen een Ijssalon begonnen. Ik heb de ijssalon van mijn moeder in Eindhoven overgenomen. In 1996 hebben mijn gezin en ik Eindhoven achter ons gelaten en zijn wij verhuisd naar Deurne, zodat men ook in dit mooie dorp kan genieten van de overheerlijke Italiaanse ijsjes van ijssalon Italia.

In 2018 zijn wij naar onze mooie locatie aan de markt verhuisd; dit jaar in mei 2024 bestaan wij in Deurne 28 jaar.

Wij zijn een familie van 4 generaties ijsbereiders; daar zijn we trots op!