Historie

Het verhaal van ijssalon Italia begon toen  grootvader Francesco Ferrari Italië achter zich liet en samen met zijn dochter Leda Ferrari en haar familie begin jaren ‘30 naar Nederland vertrok om het ambacht van de Italiaanse streek Lucca-Pistoia, het maken van gipsen beelden, uit te oefenen.

Francesco verkocht al reizende door heel Nederland zijn zelfgemaakte gipsen beelden en kwam zo steeds meer in contact met de hechte Italiaanse gemeenschap van Nederland. De band tussen deze mensen was heel hecht, men kende elkaar goed en het was dan ook vanzelfsprekend dat men elkaar hielp als het nodig was. Zo kwam het dat Francesco Ferrari in aanraking kwam met het ambacht van de Italiaanse ijsbereiding.

In 1937 was het dat mijn familie voor het eerst begon met het zelf bereiden en verkopen van Italiaans ijs. Zij hadden zich inmiddels in Eindhoven gevestigd en vanuit daar zijn de eerste ijsjes, die inmiddels volgens een familie recept werden bereid,verkocht.

Leda begon met dit eigen familie recept in 1980 haar eerste ijssalon in de winkelstraat op Stratum in Eindhoven genaamd;’ IJssalon Italia’. Zij heeft ons het familierecept geleerd. Wij kregen in mijn moeders ijssalon de gelegenheid om de kneepjes van het vak te leren.

Mijn zus is samen met haar man in 1989 in Nuenen een ijssalon begonnen. Toen Leda overleed heb ik de zaak voortgezet.

In 1996 hebben mijn gezin en ik Eindhoven achter ons gelaten en zijn wij verhuisd naar Deurne, zodat men ook in dit mooie dorp kan genieten van de overheerlijke Italiaanse ijsjes van ijssalon Italia. De beginjaren waren zeker niet makkelijk, maar gaandeweg wisten de meeste mensen ons te vinden. We hadden de stille hoop om ooit aan de Markt te komen, maar dachten dat dat te ver gegrepen was….. Totdat….. het  pand aan de Markt 14 vrij kwam; We hebben geen moment getwijfeld en na hard werken konden wij op 8 april 2018 open!

Wij prijzen ons zeer gelukkig , dat onze oudste zoon Gino bij ons in de zaak is gekomen; zodoende kunnen wij met gepaste trots zeggen dat wij een familiebedrijf zijn van 4!! generaties IJsbereiders!